تشخیص ویروس کرونا از نمونه‌های فاضلاب

برخی از افرادی که به ویروس کرونا آلوده شده اند ، قطعات ویروسی را با مدفوع خود دفع می‌کنند. در نتیجه ویروس کرونا از طریق توالت به مسیر فاضلاب می‌رسد.

این اتفاق اغلب قبل از بروز علائم در فرد آلوده و قبل از آزمایش نیز می افتد. افرادی که علائمی ندارند اما هنوز آلوده هستند ، ممکن است ویروس را در مدفوع خود نیز داشته باشند.

گرفتن نمونه از فاضلاب در سراسر اروپا امکان بررسی شیوع ویروس کرونا را فراهم می کند. نظارت بر ویروس کرونا در تحقیقات فاضلاب راهی برای تشخیص سریع ویروس و مداخله در کنترل آن است.

تشخیص ویروس کرونا در فاضلاب

نمونه فاضلاب تصفیه نشده از بیش از ۳۰۰ تصفیه خانه فاضلاب در سراسر اروپا  در یخچال نگهداری می شود و به انستیتوی ملی بهداشت عمومی و محیط زیست ارسال می شود.

محققان نمونه ها را تجزیه و تحلیل کرده و کشف کردند که تعداد ذرات ویروس کرونا در آنها چقدر است. مواد ژنتیکی (RNA) از ویروس کرونا ویروس SARS-CoV-2 از نمونه فاضلاب جدا شده است.

سپس محاسبات مختلفی انجام شد تا یک نمای کلی از تعداد ذرات ویروس موجود در فاضلاب در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر در سراسر اروپا بدست آورد.

مطالب موجود در این مقاله:


ذرات ویروس کرونا در مدفوع و فاضلاب

آیا ویروس موجود در فاضلاب مسری است؟

در حال حاضر شواهدی از عفونت‌های انسانی منتقل شده از طریق مدفوع یا فاضلاب وجود ندارد. مواد ژنتیکی (RNA) از ویروس کرونا در فاضلاب شناسایی شده است. اما هیچ اطلاعاتی در مورد مسری بودن آن ارائه نشده است.

آیا تمام افرادی که آلوده هستند از طریق مدفوع ذرات ویروس کرونا دفع می کنند؟

نه. حدود ۴۰٪ از افرادی که آلوده هستند، از طریق مدفوع ذرات ویروس کرونا دفع می کنند. برخی مطالعات درصد های بالاتر را نشان می دهند.

برخی از افراد آلوده به ویروس کرونا SARS-CoV-2 نسبت به سایرین میزان بیشتری از ذرات ویروس را در مدفوع خود دارند.

آیا همه افرادی که در مدفوع آنها ذرات ویروس کرونا دارند نیز علائمی دارند؟

نه ، ممکن است در مدفوع افرادی که هیچ علائمی ندارند ، ذرات ویروس کرونا وجود داشته باشد.

آیا افرادی که در بخش تصفیه فاضلاب کار می کنند در خطر هستند؟

افرادی که در بخش فاضلاب و تصفیه فاضلاب کار می کنند باید از تماس مستقیم با فاضلاب خودداری کنند و از بلعیدن ، بلعیدن و یا تنفس با اسپری یا غبار آب خودداری کنند.

فاضلاب همیشه حاوی عوامل بیماری زای مختلف است.

مواد مدفوع که توسط افراد بیمار و همچنین افرادی که بیمار نیستند ، دفع می شوند ، همیشه حاوی انواع عوامل بیماری زا هستند.


این مطلب را هم بخوانید: خطر ابتلای کارگران تصفیه آب و فاضلاب به کروناویروس


در صورت انتقال این عوامل از طریق دست ، آب یا غذا ، این عوامل بیماری زا می توانند افراد دیگر را بیمار کنند. عوامل بیماری زا از طریق توالت و سیستم فاضلاب به فاضلاب تخلیه می شوند.

اقدامات محافظت شخصی برای افرادی که با فاضلاب کار می کنند ، محافظت موثری در برابر انواع مختلف عوامل بیماری زا در فاضلاب ، از جمله ویروس های کرونا دارد.

به همین دلیل ، افرادی که با فاضلاب کار می کنند باید از تجهیزات محافظتی شخصی متناسب با کار خود استفاده کنند. تمام این اقدامات محافظتی برای کارهای ایمن شامل فاضلاب در فهرست ایمنی و بهداشت شغلی مقامات مدیریت آب ذکر شده است.

وقتی ذرات ویروس در فاضلاب یافت می شود به چه معناست؟

موسسه ملی بهداشت عمومی و محیط زیست RIVM در حال بررسی فاضلاب مواد ژنتیکی ویروس کرونا SARS-CoV-2 است. به ماده ژنتیکی ویروس کرونا ویروس SARS-CoV اسید ریبونوکلئیک (RNA) گفته می شود. فاضلاب ممکن است شامل قطعات RNA ویروس کرونا باشد که اندازه آنها متفاوت است.

اگر ذرات ویروس در فاضلاب پیدا شود ، این بدان معنی است که تکه هایی از ماده ژنتیکی ویروس کرونا در فاضلاب وجود دارد.

همچنین نشان دهنده این است که افرادی به ویروس کرونا ویروس SARS-CoV-2 آلوده شده و مدفوع آنها در فاضلاب ختم می شود.


تحقیقات در نمونه های موجود در فاضلاب

انستیتوی ملی بهداشت عمومی و محیط زیست در حال انجام تحقیقات فاضلاب برای کنترل شیوع ویروس کرونا در SARS-CoV-2 در بین انسان ها است. به همین منظور ، نمونه هایی از فاضلاب تصفیه نشده از سراسر اروپا جمع آوری می شود.

نظارت بر ویروس کرونا در تحقیقات فاضلاب ابزاری ارزشمند برای تشخیص سریع ویروس و مداخله است. در نتیجه ، این تحقیق یک مکمل خوب برای نظارت ملی COVID-19 است ، مانند آزمایش افرادی که علائم دارند.

مطالعه چگونه انجام می شود؟

کارمندان بیش از ۳۰۰ تصفیه خانه فاضلاب در سراسر اروپا نمونه فاضلاب را می گیرند. این نمونه ها در یخچال نگهداری می شوند و به RIVM ارسال می شوند.

محققان در RIVM نمونه ها را تجزیه و تحلیل کرده و کشف کردند که تعداد ذرات ویروس کرونا در آنها چقدر است. مواد ژنتیکی (RNA) از ویروس کرونا ویروس SARS-CoV-2 از نمونه فاضلاب جدا شده است.

سپس یک روش تشخیص مولکولی معروف به واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام می شود. از این روش می توان برای تعیین میزان RNA موجود در ویروس کرونا در SARS-CoV-2 در فاضلاب استفاده کرد.

ارزش افزوده تحقیقات فاضلاب چقدر است؟

RIVM در حال جمع آوری اطلاعات در مورد شیوع ویروس در اروپا است. آنها در حال بررسی این هستند که چه تعداد ذرات ویروس در فاضلاب به ازای ۱۰۰۰۰۰ نفر در یک منطقه خاص وجود دارد.

 این مربوط به ویروس‌های موجود در مدفوع در افرادی است که از توالت های آن منطقه استفاده می کنند. آنها امیدوارند که این تحقیق کمک کند تا در مراحل اولیه مجدداً ویروس را در مناطقی از اروپا تشخیص دهند.

تشخیص به موقع خدمات بهداشت عمومی و منطقه امنیتی را قادر می سازد تا تحقیقات بیشتری را انجام دهند یا اقدامات لازم را انجام دهند.

آیا می توان از تحقیقات فاضلاب برای تشخیص عفونت در یک منطقه خاص سریعتر از سایر روش های تحقیق ، مانند آزمایش استفاده کرد؟

افزایش تعداد ذرات ویروس در فاضلاب در مراحل اولیه نسبت به افزایش تعداد افرادی که آزمایش COVID-19 یا بستری شدن در آنها مثبت است ، مسلماً بیشتر است. این موضوع احتمالاً به این دلیل است که ویروس کرونا ویروس کرونا SARS-CoV-2 قبل از بروز علائم در مدفوع برخی از بیماران ویروس کرونا دیده می شود.

این موضوع قبلاً در تحقیقات بین المللی نیز به اثبات رسیده است.

هنوز مشخص نیست که چقدر ذرات ویروس در فاضلاب زودتر از افزایش آزمایشات مثبت یا بستری شدن در بیمارستان وجود دارد.

این ممکن است از مکانی به مکان دیگر متفاوت باشد و به تعداد افرادی که فاضلاب برای آنها توسط یک تصفیه خانه فاضلاب پردازش می شود که ویروس کرونا اندازه گیری می شود بستگی دارد.

آیا می توان از تحقیقات فاضلاب برای تشخیص بیماری های دیگر نیز استفاده کرد؟

تحقیقات فاضلاب موضوع جدیدی نیست. محققان در حال آزمایش فاضلاب برای بررسی ویروس کرونا SARS-CoV-2 هستند ، اما آزمایش مشابهی را برای ویروس فلج اطفال و باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک نیز انجام می دهد.

همچنین می توان از تجزیه و تحلیل فاضلاب برای تشخیص بیماری های دیگر ، داروها ، بقایا ، میکروپلاستیک ، هورمون ها ، داروها ، سموم دفع آفات و غیره استفاده کرد. گزینه ها در حال بررسی هستند تا ببینند چگونه می توان مطالعه فاضلاب برای اندازه گیری سایر بیماری ها ، ویروس ها و عوامل بیماری زا گسترش داد.


این مطلب را هم بخوانید: تصفیه فاضلاب صنایع دارویی


نتایج تحقیقات بر روی نمونه‌های فاضلاب

آیا نتایج می تواند تعداد افرادی که آزمایش COVID-19 مثبت داشتند را مشخص کند؟

نه. در حال حاضر هیچ راهی برای تبدیل تعداد ذرات ویروس به تعداد افراد آلوده نداریم. محققان در حال ساخت مدلی هستند که بر اساس تعداد ذرات ویروس موجود در فاضلاب و میزان فاضلاب جریان یافته در یک تصفیه خانه فاضلاب در طول زمان انجام شده است.

با استفاده از این مدل می توان تعداد افرادی را که ویروس از آنها ایجاد شده تخمین زد. این یک تخمین تقریبی است ، زیرا همه افرادی که دارای COVID-19 هستند نیز ممکن است ذرات ویروس قابل شناسایی در مدفوع خود نداشته باشند.

آیا می توان براساس این تحقیق بیماران را ردیابی کرد؟

خیر. تحقیقات فاضلاب بر روی فاضلاب گروه بزرگی از مردم متمرکز است و نمی توان آن را در یک فرد جستجو کرد. با این حال ، می توان اطلاعات را در “منطقه تأمین” یک تصفیه خانه فاضلاب جستجو کرد.

چه چیزی از این ارقام قابل درک است؟

روند تعداد ذرات ویروس در فاضلاب مهم است ، که در کل اروپا یا یک منطقه خاص مشاهده می شود. هم افزایش و هم کاهش تعداد ذرات ویروس در فاضلاب مشاهده شده است. در ابتدای همه گیری ، تعداد عفونت ها در اروپا افزایش و بعد کاهش یافت. در مورد تعداد ذرات ویروس در فاضلاب نیز چنین بود.

در حال حاضر ، تعداد ذرات ویروس در فاضلاب دوباره در حال افزایش است. این با آنچه در ارقام مربوط به تعداد عفونت ها مشاهده می کنیم مطابقت دارد. تعداد عفونت ها در حال افزایش است. ذرات ویروس بیشتر در فاضلاب بدان معنی است که ذرات ویروس بیشتری از مدفوع افراد آلوده به فاضلاب وارد شده است.

آیا نتایج تحت تأثیر بارندگی شدید قرار دارند؟

میزان بارندگی بر اندازه گیری تأثیر نمی گذارد. با این حال ، هنگامی که میزان بارندگی افزایش می یابد ، تعداد ذرات ویروس در هر میلی لیتر کاهش می یابد.

برای جلوگیری از تأثیر این امر بر نتایج تجزیه و تحلیل ، از یک روش نمونه گیری ویژه استفاده می شود. یک نمونه کوچک از فاضلاب به طور دوره ای و طی یک دوره ۲۴ ساعته گرفته می شود. اندازه نمونه به حجم فاضلاب جریان یافته از طریق تصفیه خانه فاضلاب بستگی دارد (میزان دبی ).

در چه سطحی باید وضعیت نگران کننده یا جدی تلقی شود؟

از ۲۱ ژوئن ۲۰۲۱ ، شاخص های اولیه به صفحه اندازه گیری فاضلاب اضافه شدند تا نشان دهند که وضعیت چقدر جدی است. این کد رنگی است ، از آبی روشن تا آبی تیره ، برای نشان دادن سطح نگرانی.

هرچه رنگ آن تیره باشد ، وضعیت جدی تر است.

این شاخص های اولیه بر اساس تجزیه و تحلیل موج دوم همه گیری (از سپتامبر ۲۰۲۰ به بعد) ساخته شده اند. انستیتوی ملی بهداشت عمومی و محیط زیست RIVM به نظارت بر این سطوح و سایر شاخص های اولیه ادامه خواهد داد و ارزیابی می کند که آیا در مرحله جدید همه گیری کفایت می کند یا خیر.

منبع: RIVM

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *