50 درصد تصفیه آب فاضلاب در جهان کافی نیست

یک مطالعه جدید نشان‌داده‌است، که اکنون ۵۰ درصد از آب فاضلاب را در سطح جهانی تصفیه می‌کنیم. اما چه چیزی باعث این افزایش ناگهانی از آخرین برآورد شده‌است؟

جهش بزرگ در تصفیه آب فاضلاب

در مجموع ، طبق یک مطالعه جدید ، ۵۰ درصد فاضلاب در سطح جهان تصفیه می شود  که قبلاً این آمار تنها ۲۰ درصد بوده است.

دانشمندان محقق در دانشگاه اوترخت و دانشگاه ملل متحد دریافتند که “در جهان سالانه حدود ۳۵۹ میلیارد متر مکعب پساب تولید می‌شود”. و در حال حاضر از این پساب ۴۸ درصد بصورت تصفیه نشده آزاد می شود”.

موضوع کلیدی این مطالعه تأکید بر این است. که دلیل اینکه ما فقط در حدود ۵۰ درصد از فاضلاب های خود را در سراسر جهان تصفیه می کنیم. عقب ماندن کشورهای در حال توسعه است.

اگرچه عدد ۵۰ درصد مطمئناً از برآورد قبلی که تنها ۲۰ درصد بوده. بهتراست، اما این سوال مطرح می‌شود که چطور افزایش ناگهانی نسبت به برآوردهای قبلی پدید آمده‌است.

در این تحقیق‌های قبلی نکته کلیدی”کمبود منابع مالی برای ایجاد زیرساخت برای جمع آوری و تصفیه فاضلاب” به عنوان یک عامل اصلی ذکر شده‌است.

بنابراین، آیا کشورهای با درآمد بالاتر توانسته‌اند این زیرساخت را ایجاد کنند؟ دلیل جهش ناگهانی درصد فاضلاب تصفیه‌شده این موضوع بوده است؟

“در سطح جهان سالانه حدود ۳۵۹ میلیارد متر مکعب فاضلاب تولید می شود.”

گزارش بخش توسعه جهانی آب سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ ، این موضوع را تأیید می کند:

“به طور متوسط ، کشورهای با درآمد بالا ، حدود ۷۰ درصد از فاضلاب شهری و صنعتی ای را که تولید می کنند ، تصفیه می کنند. این نسبت در میانه بالا در کشورهای با درآمد متوسط  به ۳۸ درصد کاهش می یابد و در کشورهایی با درآمد پایین تر به ۲۸ درصد می‌رسد.

در کشورهای کم درآمد ، فقط ۸ درصد فاضلاب تحت هر نوع تصفیه قرار می گیرند. “

گزارش سال ۲۰۱۷ دلیلی است بر اینکه کشورهای با درآمد بالا انگیزه‌ی زیادی برای پیگیری تصفیه پیشرفته فاضلاب ، حفظ محیط زیست و تأمین منابع جایگزین آب در دوره های کمبود آب دارند.

کشورهای در حال توسعه در تصفیه آب فاضلاب عقب مانده اند

در حالی که بدون شک “کمبود منابع مالی” نقش بسزایی در آینده حیات بششر دارد ، اما چالش‌های دیگر مانع از تصفیه فاضلاب می‌شوند.


برای آشنایی با تجهیزات تصفیه فاضلاب کلرآب کلیک کنید


افزایش روزافزون جمعیت ، عدم وجود سرویس بهداشتی ، بی اعتمادی عمومی و میزان فزاینده تولید فاضلاب می تواند علاوه بر خطرات جدی بهداشتی و زیست محیطی ، توانایی مدیریت موثر فاضلاب را نیز کاهش دهد.

“دلیل دیگر جهش ناگهانی در تصفیه فاضلاب جهانی این است ، اطلاعات بیشتر و موثرتری به راحتی در دسترس است.”

یک مطالعه جدید دیگر که توسط دانشگاه اوترخت و دانشگاه ملل متحد انجام گردیده آخرین به روز رسانی در مورد نرخ تبدیل تصفیه فاضلاب در سطح جهانی است.

“اگر بخواهیم اقدامی موثر انجام دهیم ، به ارزیابی معقول و منطقی از وضعیت خود نیاز داریم.”

گلن دایگر ، استاد عمل مهندسی در دانشگاه میشیگان و بنیانگذار One Water Solutions می‌گوید:

“خوب است که ببینیم داده های مربوط به جمع آوری و تصفیه فاضلاب هر روز در حال به روز شدن است.”

“اگر بخواهیم اقدامی موثر انجام دهیم ، نیاز به ارزیابی منطقی از وضعیتی داریم که با آن روبرو هستیم خواهیم داشت.”

در نظر گرفتن فاضلاب به عنوان یک منبع

مطالعه جدید عبارت “استفاده مجدد خلاقانه” را متمایز می کند ، و نشان می دهد که فاضلاب پتانسیل ایجاد جریان های جدیدی از درآمد را دارد که می تواند به ساخت تصفیه خانه های فاضلاب هزینه پرداخت کند.

ادوارد جونز ، محقق دکترای دانشگاه اوترخت و نویسنده اصلی این تحقیق ، می‌گوید:

“فاضلاب دارای پتانسیل زیادی به عنوان منبع مواد مغذی و انرژی است. شناخت فاضلاب به عنوان یک منبع ، در مقابل” زباله “، کلیدی برای راهبرد بهبود تصفیه می شود. “

با این حال ، وی بر اهمیت نظارت بر تصفیه خانه های فاضلاب و معرفی قوانین موثر برای اجرای آن تأکید می کند.

“ما باید مراقب کلمه” تصفیه” باشیم زیرا این کلمه می تواند معنای بسیاری داشته باشد.

تصفیه به طور مستقیم نشان نمی دهد که پساب تصفیه شده تولید شده هنوز باعث ایجاد مشکلات بهداشت عمومی و / یا آلودگی محیطی می‌شود یا خیر؟”

“شناخت فاضلاب به عنوان یک منبع ، در مقابل” پسماند “، یک موضوع کلیدی در پیشبرد روند بهبود تصفیه خواهد بود.”

ایده موقعیت یابی فاضلاب به عنوان یک منبع در حال جلب توجه است ، در سال ۲۰۱۸ بانک جهانی با هدف افزایش آگاهی در بین تصمیم گیرندگان در مورد پتانسیل فاضلاب به عنوان یک منبع ، کمپین فاضلاب از پسماند تا منابع را در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب راه اندازی کرد.

نتیجه این کمپین به این موضوع رسید که ما بر روی هزینه های مدیریت خوب آب تمرکز می کنیم (که ذاتاً شامل استفاده مجدد از آب و بازیابی منابع می شود) ، در حالی که از هزینه های گسترده ای که برای بهداشت عمومی ، اقتصاد و جامعه به دلیل عدم مدیریت صحیح آب انجام می شود ، غافل می‌شویم.”

اقتباس شده از: Aquatech

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *