اینترنت اشیاء انقلابی در سیستم تصفیه فاضلاب

اینترنت اشیا  یک فناوری ایده آل برای انقلاب در سیستم تصفیه فاضلاب است. با توجه به کاهش سریع منابع آب شیرین ، به نظر می رسد تصفیه و مصرف فاضلاب تنها گزینه در آینده نزدیک است.

طبق آمار صندوق جمعیتی سازمان ملل در سال ۲۰۰۱، تخمین‌زده شد که جهان تا سال ۲۰۵۰ با مسائل و شمکلات مربوط به تامین آب روبرو خواهد شد.

با این حال ، با توجه به آمار فعلی که ۳.۸ میلیارد (۵۸ درصد از جمعیت جهان) از ۲۰۰۰ تحت تنش آبی زندگی می کنند و تأثیر کمبود آب در حال حاضر نیز کاملاً مشهود است.

بنابراین، حتی اگر از فاضلاب تصفیه‌شده برای مصارف خانگی استفاده نکنیم، زمان آن فرا رسیده‌است که آن را برای مصارف صنعتی استفاده کنیم.

اما چندین چالش مرتبط با تصفیه فاضلاب وجود دارد که باید برطرف شود.

طبق برآورد ایالات متحده ، تقریباً ۲۳۰۰۰ تا ۷۵،۰۰۰ فاضلاب هر ساله سرریز می شود.

همچنین، در هر جایی حدود ۲ تا ۱۰ میلیارد گالن فاضلاب تصفیه نشده از تصفیه خانه های آب که باعث آلودگی آب های شیرین می شود ، آزاد می شود.

یکی از اصلی ترین عواملی که منجر به چنین شرایطی می شود ، غیر قابل پیش بینی بودن افزایش یا فرو رفتن سطح فاضلاب در مخازن فاضلاب است.

شرایط آب و هوایی و پخش ناگهانی آب می تواند بر روی سطوح موجود در خطوط فاضلاب تأثیر بگذارد و این می تواند تاسیسات تصفیه خانه را برای جلوگیری از سرریز دچار مشکل کند.

با استفاده از راهکارهای صنعتی در اینترنت اشیا (IoT) ، تاسیسات تصفیه فاضلاب می توانند به طور موثری سطح فاضلاب را در خطوط فاضلاب ردیابی کرده و از شرایط سرریز جلوگیری کنند.

اینترنت اشیا در فاضلاب

با پکیج تصفیه فاضلاب آشنا شوید


راهکارهای نظارت بر فاضلاب با استفاده از اینترنت اشیا

در حالی که سیستم هایی مانند SCADA وجود دارد که می تواند به امکانات تصفیه و توزیع آب برای نظارت بر فاضلاب کمک کند ، اما نصب آنها بسیار دشوار است و بنابراین کاربرد آنها محدود شده است.

اینترنت اشیا به دلیل معماری و قابلیت های مانیتورینگ بی سیم ، گزینه بهتری نسبت به SCADA و مناسب برای تاسیسات تصفیه فاضلاب برای مدیریت فاضلاب و جلوگیری از پرشدن بیش از حد آب است.

این فناوری به عنوان یک وسیله ارتباطی ، امکان جمع آوری نقاط داده از گره های انتهایی فیزیکی و همچنین انتقال از طریق یک کانال بی سیم به رایانه ای با قابلیت تجزیه و تحلیل هوشمند داده را فراهم می کند.

نقطه داده می تواند هر چیزی از سطح آب فاضلاب گرفته تا فشاری که در آن جریان دارد، باشد.

با ردیابی این پارامترها ، می توان در هر زمان میزان فاضلاب جاری شده از طریق خطوط فاضلاب را به طور موثر کنترل کرد.

این کار به امکانات تصفیه فاضلاب اجازه می‌دهد. تا در صورت بروز چنین شرایطی اقدامات مقابله ای فوری انجام دهند تا از پرشدن آنها جلوگیری شود.

این داده‌ها را می‌توان از طریق یک برنامه کاربردی (اپلیکیشن) و سیستم عامل تحت وب جمع آوری کرد. تا دسترسی به داده‌ها را از هرمکان از راه دور امکان پذیر کند.

این داده‌های زمان واقعی (RealTime)، هنگامی که برای مدت طولانی جمع آوری می‌شوند. می توانند جدول بندی و تجزیه و تحلیل شوند تا علل عمده منجر به سرریز فاضلاب را شناسایی کنند.

علاوه براین، این داده‌ها می‌توانند در قالب نمودارها، جداول و تصاویر برای تجسم آسان محاسبه و تحلیل شوند.

هنگام پردازش با استفاده از توالی‌های پیشرفته و تجزیه و تحلیل الگوریتم، داده‌ها می‌توانند به شناسایی دلایل عمده سرریز به عنوان مثال، انسداد، نشتی لوله ها ، قطعی برق در ایستگاه های پمپ یا ظرفیت حمل ناکافی بپردازند.

مزایای استفاده از اینترنت اشیا برای نظارت بر فاضلاب

کاهش زمان بازرسی:

از آنجایی که اینترنت اشیا از طریق telematics در لحظه استفاده می‌کند و داده‌های مشترک دستگاه های واقع در نقاط انتهایی را امکان پذیر می کند.

این موضوع برای اپراتورها ساده تر می شود که مکان دقیق تحت تأثیر پر شدن را مشخص کنند.

بنابراین ، زمانی که به طور کلی برای بازرسی مکانی و شناسایی علت گرفتگی فاضلاب تلف می شود ، بطور قابل توجهی کاهش می یابد.

قابل توسعه برای سایر راه حل ها:

فناوری اینترنت اشیا کاملاً مدولار و انعطاف پذیر است. این‌می‌تواند برای هر راه‌حل پیکربندی‌شده و نقاط داده را برای هر پارامتر جمع‌آوری کند.

با استفاده از چندین سنسور، متغیرهای دیگری به غیراز سطح و حجم فاضلاب در خطوط فاضلاب می‌توانند به طور موثر کنترل شوند.(مانند کیفیت آب و مواد تشکیل دهنده آن).

پارامترهایی مانند جامدات جامد محلول (TDS) ، pH ، شوری و غیره و میزان یا درجه غلظت آنها را می توان شناسایی کرد.

این امکانات می‌توانند میزان آلودگی آب را اندازه گیری کنند.و همچنین از روشهای موثر مانند گندزدایی، تبادل یونی، فیلتراسیون و غیره برای تمیزکردن آن استفاده‌کنند.

متعاقباً کیفیت آب و عناصر باقیمانده پس از تصفیه در آنها نیز از طریق این محلول قابل اندازه گیری است.

این امر به تأسیسات تصفیه کمک می کند تا بازده فرآیندهای خود را محاسبه کرده و آنها را برای تمیز کردن بهتر فاضلاب بهینه کنند.

تشخیص نشت:

تاسیسات تصفیه فاضلاب تمام فاضلاب را جمع‌آوری کرده و آب تصفیه‌شده را از طریق شبکه خط لوله خود که کیلومترها گسترش می یابد ، تحویل می‌دهند.

با این حال، این خطوط لوله اغلب نشت می کنند و بر تنوع زیستی و زیرساخت‌ها (مانند جاده‌ها) در اطراف خطوط لوله تأثیر می گذارند.

با استفاده از یک محلول تشخیص نشت مبتنی بر اینترنت اشیا، امکانات مدیریت فاضلاب می‌تواند خطوط لوله نشتی را شناسایی کرده. و متعاقباً اقدامات لازم را برای جایگزینی آنها با لوله های جدید انجام دهد.

در خاتمه

با جایگزین کردن تصفیه فاضلاب درصنعت، که در آن آب به عنوان یک ماده خنک کننده و حلال کامل، منبع عمده ای به شمار می‌رود. می تواند تأثیر سوء ناشی از انتشار فاضلاب در محیط را کاهش دهیم.

اگرچه چالش‌هایی در رابطه با مدیریت فاضلاب و تصفیه فاضلاب وجود دارد ، اما فناوری مبتنی بر اینترنت اشیاء بر این موانع فائق می آید.

این فناوری اجازه می‌دهد آب تصفیه‌شده در مکان‌های مناسب و بسیار مورد نیاز در محیط‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

نوشته‌شده توسط: eBgroup

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *