تولید پلاستیک زیستی و غذای گیاهی با تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی

تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی : لبنیات بخشی از سیستم غذایی است که تأثیر زیادی بر روی مردم کره زمین دارد.

لبنیات در اروپا عامل اصلی اقتصادی در مناطق روستایی است ، اما تمیز کردن و پردازش شیر پساب قابل توجهی تولید می کند.

فاضلاب و پسماندهای شیر که به طور معمول دفع می‌شوند. اکنون به محصولات جدیدی مانند کود غنی از فسفات و پلاستیک‌های زیستی تبدیل شده‌اند.

در سال ۲۰۱۸ اتحادیه اروپا ۱۷۲.۲ میلیون تن شیر خام تولید کرده. و انتظار می رود در سال های آینده تقاضا برای شیر به ویژه برای صادرات از اروپا افزایش یابد.

طبق گفته کمیسیون اروپا سیستم‌های تولید مواد‌غذایی، همچنان یکی از عوامل اصلی تغییر اوضاع و تخریب محیط‌زیست هستند.

استراتژی Farm to Fork، که در سال ۲۰۲۱ رونمایی شد. با هدف تغییر سیستم غذایی منطقه اروپا برای ایجاد مزایای زیست محیطی، بهداشتی و اجتماعی و”اطمینان از بهبود یافتن از بحران (Covid-19) است. که ما را در یک مسیر پایدار قرار می‌دهد”.

یکی از راه های دستیابی به این هدف تبدیل جریان های زباله و فاضلاب به محصولات با ارزش افزوده است. لبنیات بعد از سبزیجات و گیاهان باغی با بیش از ۱۲۰۰۰ سایت فرآوری و تولید شیر در کشورهای عضو، دومین بخش بزرگ کشاورزی در اتحادیه اروپا است.

در جریان تولید صنایع لبنی به ازای هر لیتر شیر ، حدود ۲.۵ لیتر پساب تولید می شود.

دکتر JJ Leahy ، شیمی دان در دانشگاه لیمریک ایرلند می‌گوید:

“ما تشخیص دادیم که بخش لبنیات یکی از بزرگترین منابع زباله‌های آلی است.” وی پروژه‌ای به نام REFLOW را مدیریت می کند. که هدف آن بازیابی فسفر از فاضلاب فرآوری کننده صنایع لبنیات است.

در صورت عدم تصفیه صحیح فاضلاب صنایع لبنی، پساب غنی از فسفر می تواند منجر به مشکلاتی در قسمت های پایین دست آب شود. موضوعاتی شامل اوتروفیکاسیون، جایی که بیش از حد مواد مغذی باعث رشد جلبکها و گیاهان می‌شود. اما نور و اکسیژن کمی را در آب برای گونه های جانوری باقی می‌گذارد.

تصفیه فاضلاب صنایع لبنی

پروژه REFLOW ، که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده‌است. در حال توسعه تکنیک هایی برای حذف فسفر در مراحل مختلف روند مدیریت و تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی است. دفتر مرکزی این پروژه اروپایی در ایرلند واقع شده‌است. که دارای یکی از بزرگترین صنایع لبنی است.

در حال حاضر، فاضلاب در تصفیه خانه تصفیه می‌شود. و در آنجا از طریق فرآیندهای شیمیایی به لجن متراکم تری تبدیل می‌شود تا حجم دفع را کاهش دهد.


برای اطلاعات بیشتر در خصوص تصفیه فاضلاب صنایع لبنی کلیک کنید


پروژه تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی می‌خواهد از تکنیک های بیولوژیکی برای تبدیل فاضلاب به لجن استفاده کند تا مواد شیمیایی کمتری مورد نیاز باشد.

گام بعدی سوزاندن آن و تولید خاکستر است. از آن خاکستر می‌توان به عنوان کود استفاده کرد. یا می‌تواند به عنوان منبع فسفات کلسیم، برای استفاده به عنوان کود ضعیف یا حتی در مکمل های پزشکی استفاده شود.

تبدیل لجن اصلی به فسفات کلسیم هزینه های بیشتری به همراه دارد. بنابراین آنها در حال بررسی این هستند که کدام محصول در یک کشور خاص بهترین عملکرد را دارد.

به عنوان مثال در هلند، که کشاورزان در حال‌حاضر فسفات مشتق شده از گاوداری های لبنیاتی را در کود صادر می‌کنند. خاکستر فاضلاب از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است زیرا سبک تر و در نتیجه جابجایی آن ارزان تر است.

در ایرلند، لجن که از نظر خواص و اثر بخشی در رشد گیاهان آزمایش شده‌است. می‌تواند به راحتی در زمین پخش شود و جایگزین محصولات تجاری شود.

امروزه تشخیص داده‌شده که بخش صنایع لبنیات یکی از بزرگترین منابع زباله های آلی است.

یافتن کاربردهای پایدار برای تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با رشد تقاضا برای شیر اهمیت بیشتری پیدا می کند.

پساب تولید پنیر بسیار نفوذپذیر است

پساب و فاضلاب حاصل از تولید پنیر امروزه بعنوان ستون فقرات و بازوی تغذیه ورزشی شناخته می‌شود.

پروتئین‌های آب پنیر قابل هضم‌تر و به راحتی جذب و رشد عضلات را تقویت می کنند. چیزی که در بین ورزشکاران بسیار مورد تقاضا است.

با این حال ، هنگامی که پروتئین و مواد جامد آب پنیر از مواد زائد لبنیات استخراج شد ، نفوذ آب پنیر – بعنوان یک مایع – باقی می‌ماند.

شرکت‌های تولید مکمل غذایی با تعدادی از شرکای تحقیقاتی خود همکاری کردند. تا فرایند بیوتکنولوژی را برای تبدیل نفوذ آب پنیر به اسید پلی لاکتیک را توسعه دهند.

اسید پلی لاکتیک ، یک پلاستیک مبتنی بر زیست است، که می تواند به عنوان مثال در بسته بندی و پارچه استفاده شود.

تأسیسات آزمایشی آنها قادر به کنترل حدود ۱۰ هزار لیتر آب پنیر است. اما با تأسیسات جدید صنعتی، این پروژه عدد ۲۵۰۰۰ تن را هدف قرار داده‌است.

اسید پلی لاکتیک تولید شده از مواد اولیه ما از ماندگاری بیشتری نسبت به روش های فعلی برخوردار است. از نظر پایداری هم ، جعبه های زیادی را از بین می برد که این موضوع از نظر تغییرات اقلیمی بسیار مهم است.

منبع: Horizon-magazine

۳ thoughts on “تولید پلاستیک زیستی و غذای گیاهی با تصفیه فاضلاب صنایع لبنیاتی

  1. کاشکی برای استفاده از تصفیه فاضلاب در کشور فرهنگ سازی بشه تا از این صنعت به درستی استفاده کنند.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *