تصفیه فاضلاب و استفاده بهینه از آن

تصفیه فاضلاب برای مشکلاتی از قبیل بی‌آبی، رشد جمعیت و وضعیت اضطراری آب و هوایی دربسیاری از کشورهایی که جهت تامین آب سالم کافی برای مردم خود در تلاش هستند،مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن‌ها درحال تلاش برای یافتن راهکارهای جدید درزمینه تصفیه فاضلاب‌هستند. برای این کشورها، علاوه بر‌صرفه‌جویی درمصرف آب، راه‌حل‌ها نه تنها در‌اشتراک منابع کمیاب، بلکه روی‌آوردن به منابع آبی جایگزین غیرمتعارف نیز، مثل آب دریا یا فاضلاب به جای آب خام از رودخانه‌ها یا سفره‌های زیرزمینی‌است. جای تعجب نیست، که ما شاهد ظهور پروژه‌های بیشتری برای دادن زندگی دوباره به آب هستیم. به نظر می رسد استفاده مجدد از فاضلاب موثرترین راه‌حل در برابر کمبود است.

Wastewater goes through multiple barrier treatment at the Windhoek reuse plant

فاضلاب بازیافتی تنها منبعی است که همقدم با رشد اقتصادی افزایش می یابد. این یک راه حل با فضیلت است که با محدود کردن خطرات ناشی از تخلیه آلودگی به محیط از طبیعت محافظت می کند. Veolia راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای استفاده مجدد از فاضلاب در صنعت و کشاورزی و همچنین مصارف خانگی توسعه داده‌است. یکی از پیشگامان، پایتخت نامیبیا ویندهوک است که در آن ۳۵ درصد از آب آشامیدنی مورد نیاز شهر و مناطق اطراف آن با استفاده از فاضلاب بازیافتی تامین می شود.

یک نمونه از پروژه‌های بازیافت تصفیه فاضلاب

” هر قطره آب مهم است” شعار پایتخت نامیبیا است. نامیبیا یکی از خشک‌ترین کشورهای جهان است که از صحراهای کالاهاری و نامیب عبور می کند و از غرب با اقیانوس اطلس هم مرز است. درآنجا، گرما باعث تبخیر ۸۳ درصد از آب باران و تنها ۱ درصد آن جذب زمین می شود. در سال ۱۹۶۸ با وجود تنش مزمن آب و عدم وجود مسیرهای آبی در مجاورت، تصمیم به بازیافت فاضلاب برای استفاده مجدد به شبکه آب خود گرفت و این شهر را به اولین شهر در جهان تبدیل کرد که از فاضلاب برای مصارف انسانی مجدد استفاده کرد.

Boukhalef wastewater treatment plant operated by Amendis

در تصفیه‌خانه آب از فناوری‌های پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که به تقلید از طبیعت تمام خطرات احتمالی سلامتی را از بین میبرد. پساب های خانگی ابتدا در تصفیه خانه فاضلاب شهری (WWTP) با استفاده از فرآیند لجن فعال تصفیه می‌شوند. سپس وارد کارخانه DPR (استفاده مجدد مستقیم از شرب) می‌شوند. که در آن چندین مرحله تصفیه چرخه طبیعی آب را تقلید می‌کند و کیفیت آب را مطابق با بالاترین استانداردهای جهان تضمین می‌کند. تعدادی از فناوری‌های نوآورانه به کارگرفته شده‌اند، از جمله فیلتراسیون بیولوژیکی و فیلتراسیون کربن فعال. تکنیک سد چندگانه چرخه آب طبیعی را در چندین مرحله بازتولید می‌کند. پیش ازن زنی، انعقاد/لخته سازی، شناورسازی، فیلتراسیون شنی، ازن زنی، فیلتراسیون، جذب کربن فعال، اولترافیلتراسیون و کلر. این فازهای مختلف دارای مزیت حذف تعدادی از عناصر اولیه در فاضلاب. مانند عناصر فیزیکی و ارگانولپتیکی، ماکرو عناصر و محصولات جانبی میکروبیولوژیکی و ضدعفونی کننده‌هستند.

کنترل کیفی آب آشامیدنی

آب آشامیدنی بدست‌آمده تحت کنترل کیفی دائمی‌است. این کلید ایمنی منابع آب و همچنین اعتماد عمومی است. تمام آزمایشات معمول – شیمی فیزیکی، معدنی و آلی، میکروبیولوژی و شاخص های ویروسی – در آزمایشگاه آنالیز انجام می شود. همچنین برنامه ای برای مدیریت خطرات سلامتی وجود دارد که به تعدادی از پروژه های تحقیقاتی کمک می کند. این شامل آزمایش‌های پیشرفته برای ویروس شناسی، انگل‌ها، سمیت، آفت کش‌ها، سموم جلبک‌ها و غیره است که توسط آزمایشگاه های تخصصی انجام می‌شود. و از آنجایی که کارخانه کاملاً خودکار است. یک سیستم نمونه برداری آنلاین در هر واحد تصفیه اولیه قرار دارد تا بازرسی مداوم کدورت، pH، هدایت، اکسیژن محلول، کلر و غیره را فراهم کند.

در مجموع، از لحظه ورود فاضلاب به تصفیه خانه تا زمانی که به عنوان آب آشامیدنی خارج می‌شود، حدود ۱۰ ساعت طول می‌کشد. که این امر به بهبود سلامت و ایمنی ساکنان کمک می‌کند.منبع

مقالات مرتبط

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *