چگونگی نقش پکیج تصفیه فاضلاب بهینه در سلامت انسان و اکوسیستم موضوعی ست که ما در این مقاله به آن میپردازیم. حجم فاضلاب در جهان همزمان با رشد جمعیت در حال افزایش است. علاوه بر این، رشد ثروت جهانی به این معناست که فاضلاب، حاوی مقادیر فزایندهای از مواد شیمیایی بسیار خطرناک، مواد سمی و زبالههای مرتبط با سبک زندگی پیشرفته مصرف کنندگان است.
فاضلاب حاوی ذرات پلاستیکی، آلایندههای میکروبی و همچنین حاوی داروها است. که می تواند امنیت آب و غذا و سلامت انسان را تهدید کند. این معضل به ویژه در مناطق پرجمعیت که فاقد امکانات درمانی هستند بسیار حاد است.
ارتباط مستقیم رشد جمعیت با افزایش فاضلاب
رودخانه گنگ هندوستان را در نظر بگیرید. جمعیتی بیش بر ۵۰۰ میلیون نفر، تقریباً برابر با جمعیت ایالات متحده، روسیه و کانادا است و آب را برای آشپزی، استحمام ، آبیاری محصولات کشاورزی و گذران معیشت تأمین میکند. برای اکثر ادیان ارزش معنوی و فرهنگی زیادی نیز دارد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ منتشرشده در زمینه تحقیقات آب، تحت عنوان کنترل تراکم جمعیت بر آلودگی میکروبی در سراسر حوضه رودخانه گنگ نشان میدهد که:
غلظت کلیفرم مدفوع به شدت با تراکم جمعیت بالا مرتبط است.
حدود ۱۰۰ برابر بیشتر از جمعیت شهری نسبت به روستاها فاضلاب وارد رودخانه میشود.
آلودگی میکروبی به ساختار رودخانه و الگوهای مصرفی مردم بستگی دارد.
طبق گفته Ganga Action Parivar تصفیهخانههای فاضلاب درشهرهای حوضه رود گنگ پرهزینه هستند. و به راحتی در طول بارانهای موسمی غرق و از بین میروند. ۳۰ درصداز آنها در سال ۲۰۱۳ عملیاتی نشدند، در حالی که بقیه کمتر از ۶۰درصد از ظرفیت نصبشده را استفاده میکردند. علاوه بر این، آنها نمیتوانند زبالههای سمی ناشی از فلزات سنگین، محصولات دارویی یا محصولات مراقبت شخصی را تصفیه کنند. به دلیل قطع مکرر برق غیرفعال میشوند و اغلب به دلیل هزینههای عملیاتی و نگهداری بالا ازرده خارج میشوند.
با بهرهبرداری از اطلاعات بایگانی که منتشر نشدهاند. برای حوضه رود گنگ، یک رابطه غیرخطی قوی بین تراکم جمعیت بالا و آلودگی میکروبی یافتیم و پیشبینی میکنیم که در این سیستمهای رودخانهای استانداردهای کلیفرم مدفوعی برای آبهای موجود، بالغ بر ۷۹ درصد از جمعیت ۵۰۰ میلیونی این استانداردها را رعایت نمیکنند.
ایمنی و سلامت انسانها با تصفیه فاضلاب شهری
بیش از دو میلیارد نفر در حال حاضر بدون خدمات مدیریت آب آشامیدنی در خانه زندگی میکنند. در سرتاسر جهان، تعداد خانههای متصل به شبکههای فاضلاب و سیستمهای در محل مانند سپتیک تانک و چالههای توالت تقریباً برابر است.
بیش از ۸۰درصداز فاضلاب جهان و بیش از ۹۵درصد در برخی کشورهای کمتر توسعهیافته بدون اینکه تصفیه شوند به محیطزیست برمیگردند. ۲.۴ میلیارد نفر هنوز به سرویس بهداشتی بهبودیافته دسترسی ندارند. تنها ۲۶درصد از خدمات فاضلاب شهری و ۳۴درصد از خدمات فاضلاب شهری و روستایی به طورجدی از تماس انسان بامواد دفعشده در طول زنجیره فاضلاب جلوگیری میکند و بنابراین میتوان آنها را به صورت مطمئنه مدیریت کرد.
پکیج تصفیه فاضلاب با حذف مواد خطرناک و مضر، خطر ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش میدهد. با این حال، روند اصلاح متکی بر تامین برق ثابت و قابل اعتماد است. تصفیهخانههای فاضلاب همچنین متان تولید میکنند که یک گاز گلخانه ای اصلی است. که در صورت مدیریت صحیح میتواند منبع انرژی مهم و مفیدی باشد.
طبق برنامه جهانی اقدام برای حفاظت از محیطزیست دریایی در برابر فعالیتهای زمینی، محیط زیست سازمان ملل با شرکای خود برای جلوگیری از تخریب و آلودگی ناشی از فعالیتهای زمینی کار می کند. کنترل جهانی فاضلاب که توسط محیطزیست سازمان ملل حمایت میشود، مردم را وادار میکند تا از حذف زباله دورشده و به سمت بازیابی منابع بروند.
برای خواندن مقالات بیشتر دراین زمینه اینجا کلیک کنید.